| Autor |
Skład na sezon 2008. |
moohomor Moderator

|
| Dodane dnia 08-10-2007 20:59 |
|
|
Ponieważ na espeedway.pl trafiłem na tekst Ola to w tym kontekście postanowiłem założyć wątek o składzie na przyszły sezon.
Oto co tam napisał Olo:
Drużyna Unibaxu Toruń, która miniony sezon zakończyła ze srebrnym medalem, powoli zaczyna kompletować skład na rok 2008! Po tym, jak Karol Ząbik wraz z Alanem Marcinkowskim przechodzą na tzw. wiek seniorski, w Unibaxie nie widać żużlowca, który mógłby zastąpić chociaż jednego z nich. Jak informuje jednak Gazeta Wyborcza, torunianie są blisko podpisania umowy z Australijskim juniorem - Chrisem Holderem, który w minionym sezonie reprezentował barwy Atlasu Wrocław.
Chyba zaczynamy z wysokiego "C"
 |
|
| Autor |
RE: Skład na sezon 2008. |
miki Użytkownik
|
| Dodane dnia 08-10-2007 21:26 |
|
|
Mój wymarzony skład na sezon 2008:
9. W. Jaguś
10. R. Kościecha
11. A. Miedziński
12. K. Ząbik
13. R. Sullivan
14. któryś z młodych adeptów
15. C. Holder
Do tego dobrze byłoby, żeby został Dryml na rezerwie i warto kupić jeszcze jednego solidnego rezerwowego - w razie kontuzji. Jeszcze miesiąc temu pasował mi w tej roli Zagar, ale teraz już chyba nie. Może drugi Dryml się zgodzi. awansował do GP, więc w Polsce trudno mu będzie znaleźć miejsce w podstawowym składzie ekstraligowego zespołu, nikt nie będzie chciał blokować jednego z dwóch miejsc dla zawodników z GP, bo z formą Lukasa bywa różnie. ale na rezerwie warto mieć takiego zawodnika.
ale coś mi się wydaje, że szykują się większe zakupy. i zapewne niestety odejdzie Miedziak. drugi w kolejce jest Kosti, jeżeli działacze zdecydują się zaszaleć. mam nadzieję, że tak nie będzie i w przyszłym sezonie ujrzymy wszyskich naszych wychowanków z tegorocznego składu. |
|
| Autor |
zonk1 Użytkownik
|
| Dodane dnia 08-10-2007 21:55 |
|
|
Myślę, że Ząbik odpowiednio będzie lobbował za pozostawieniem miedziaka i Kościechy w składzie. Powód? Są to wychowankowie, wszyscy kibice ich lubią, i są solidnymi zawodnikami (oprócz Kościechy kiedy ma kontuzje przez cały sezon, ale to nie jego wina ). Zdarzają się słabsze i lepsze występy, jednak cały sezon mają w miarę wyrównany.
Ciekawe tylko co się stanie z Marcinkowskim, bo - tak jak Stachowiak - był tylko na bieg juniorski, czyli praktycznie się nie rozwijał. A szkoda. |
|
| Autor |
ale_wino Użytkownik

|
| Dodane dnia 08-10-2007 22:39 |
|
|
Jeśli chodzi o juniora to czemu nie mielibyśmy zostać przy Gustafssonie i Torqviście? Może by się sprawdzili. Jeździliby na zmianę a do pary dołączyłby jakiś młody adept z naszej szkółki. W składzie widziałbym również Chrzanowskiego ale chyba jest zbyt dobrym zawodnikiem aby pakować go i tak już do wypakowanego składu.
|
|
| Autor |
zaba Redaktor

|
| Dodane dnia 08-10-2007 23:19 |
|
|
Jeśli chodzi o skład to proponuję praktycznie taki sam co miki :
1.W.Jaguś
2.K.Ząbik
3.Kościecha
4.Miedziński
5.Sullivan
6.Junior ze szkółki
7.Tutaj nie mam typu.
rez. A.Dryml
Taki skład byłby dla mnie idealny. Pod 7. Prawdopodobnie będzie zagraniczny junior. Może to być któryś ze Szwedów może to być Holder lub ktoś zupełnie inny (Vaculik, Wodjakow).
Jeśli jeden z juniorów będzie dobrze punktował a Roberta nie będą tak często dopadały kontuzje to wydaje mi się że takim składem możemy powalczyć o złoto w przyszłym sezonie.
Chcesz się dowiedzieć co to jest honor lojalność i oddanie kibicom ? Spytaj Wiesława Jagusia |
|
| Autor |
ale_wino Użytkownik

|
| Dodane dnia 09-10-2007 08:58 |
|
|
A ja wolałbym żeby obydwaj juniorzy byli polscy. Mogł by to być Maciej Piaszczyński. Uzyskał średnią 1,437 i I lidze. Kiedyś byliśmy bardzo zainteresowani jesgo transferem lecz się nie udawało. Może teraz?
|
|
| Autor |
wac92 Użytkownik
|
| Dodane dnia 09-10-2007 15:40 |
|
|
No ja daje jak wszyscy mianowicie:
1.Sullivan
2.Zabik
3.Kosciecha
4.miedzinski
5.Jaguś
6.Celmer
7.Holder
Rez. Dryml, Adepci
Pary dałem takie, a nie inne;D Wydaje mi się, że są to dobre pary
\o/ WiEsŁaW JaGuŚ \o/ |
|
| Autor |
Patryk Redaktor

|
| Dodane dnia 10-10-2007 15:09 |
|
|
Moj typ skladu byl by taki :
1.Miedziński
2.Kosciecha
3.Jaguś
4.Ząbik
5.Sullivan
6.junior .. np. sajfudtinow
7Holder
I moim zdaniem tak jak w tym roku jakis zawodnik na "rezerwe" .. moze jonnson albo Hans Andersen bo przeciez zawze mamy kontuzje a zawodnicy by sie wymieniali ... tak jak bylo w tym roku ... podejzewam ze tymi co by "pauzowali" byli by Miedziak i Ząbik
Oczywiscie w zaleznoscie jak by sie spisywali ...
Taki moj maly pomysl

Klik. |
|
| Autor |
wac92 Użytkownik
|
| Dodane dnia 10-10-2007 15:17 |
|
|
|
Patryk napisał/a:
"...jakis zawodnik na "rezerwe" .. moze jonnson albo Hans Andersen..."
No to mnie to dziwi bo chyba sam nie wierzysz w to co piszesz Po pierwsze Jonsson zadeklarował, że zostanie w Bydgoszczy, a po drugie chyba nie myślisz, że jeden jak i drugi zgodzili by się przyjść do torunia na "rezerwe" ?
\o/ WiEsŁaW JaGuŚ \o/ |
|
| Autor |
zaba Redaktor

|
| Dodane dnia 10-10-2007 19:00 |
|
|
|
Patryk napisał/a:
6.junior .. np. sajfudtinow
7Holder
Pod 6. musi być polski junior. Taki regulamin. Widzę że większość podaje podobne składy co świadczy o tym że kibice wolą oglądać w akcji zespół w którym jeżdżą wychowankowie aniżeli naszpikowany gwiazdami dream team.
Chcesz się dowiedzieć co to jest honor lojalność i oddanie kibicom ? Spytaj Wiesława Jagusia |
|
| Autor |
kowal Użytkownik

|
| Dodane dnia 10-10-2007 20:05 |
|
|
Jak już pisałem na innym forum uważam że do składu należy dokupić jednego dobrego juniora i pojechać tymi zawodnikami co są.
Przecież oni odnieśli sukces i dlaczego mają być ukarani odstawieniem na boczny tor. Poza tym to nasi chłopacy, nasi wychowankowie.
A z juniorów kupić jednego bo drugi będzie z naszego podwórka. ja się nie sprawdzi to pojedzie za niego Robin lub Simon, a nasi będą musieli czekać na swoją okazję.
pozdrawiam
Coval |
|
| Autor |
Olo Redaktor
|
| Dodane dnia 10-10-2007 23:33 |
|
|
|
coval napisał/a:
Jak już pisałem na innym forum uważam że do składu należy dokupić jednego dobrego juniora i pojechać tymi zawodnikami co są.
Bez Zagara! Ten koleś jest dobijający swoim gwiazdorstwem i tekstem, że to jego pierwszy sezon w naszej lidze. Ale do jasnej cholery... rozumiem jakby zawodził na wyjazdach, ale po całym roku, powinien chyba dobrze znać nasz tor prawda? ZAGAROWI MÓWIMY ZDECYDOWANE NIE!
|
|
| Autor |
kowal Użytkownik

|
| Dodane dnia 11-10-2007 05:58 |
|
|
Masz rację Olo
Zapomniałem dodać że MZ-ta już nie ma miesjca w klubie
pozdrawiam
Coval |
|
| Autor |
fan Użytkownik
Ostrzeżeń:1
|
| Dodane dnia 11-10-2007 13:56 |
|
|
A mój wymarzony skład to :
9. W. Jaguś
10. R. Kościecha
11. A. Miedziński
12. K. Ząbik
13. R. Sullivan
15. C. Holder
I oczywiście ktoś ze szkółki juniorów z Torunia |
|
| Autor |
lukjarz Użytkownik
|
| Dodane dnia 11-10-2007 23:14 |
|
|
Skład na złoty medal:
1) W. Jaguś
2) T. Gollob
3) R. Sullivan
4) K. Ząbik
5) R. Kościecha
6) M. Bogdanow
7) C. Holder
rez. A. Miedziński
A. Dryml
Wymarzone pary, wymarzony skład !! |
|
| Autor |
ale_wino Użytkownik

|
| Dodane dnia 12-10-2007 15:34 |
|
|
dla mnie to nie jest wymarzony skład. po co jeszcze tam ładować gollobika gwiazdę który na naszym torze jest cieniutki jak pol silver. wolę miedzińskiego który zapracował na ten srebrny medal. wystarczy kupić solidnego juniora(może być nawet Holder) do tego jakiś zawodnik na rezerwę i już będzie super.
|
|
| Autor |
lukjarz Użytkownik
|
| Dodane dnia 12-10-2007 16:02 |
|
|
|
Gollob potrenuje na naszym torz to będzie dobrze jeżdził!! |
|
| Autor |
moohomor Moderator

|
| Dodane dnia 12-10-2007 16:35 |
|
|
Wychowankowie z tego sezonu + Saleta i kupno juniora - Holder bądź Sajfudtinow.
1. Jaguś
2. Kościecha
3. Ząbik
4. Miedziński
5. Sullivan
6. polski junior
7. Holder lub Sajfudtinow
I skład mamy solidny jak w tym sezonie (oczywiście żadnych kontuzji!!!)
 |
|
| Autor |
zaba Redaktor

|
| Dodane dnia 12-10-2007 22:21 |
|
|
Gollob to chyba nigdy na naszym torze nie będzie dobrze jeździł . Taki skład jaki jest - Zagar + solidny junior i można walczyć o mistrza. A nawet jak by się nie udało to wolę taki skład złożony ze "swoich" chłopaków niż armię zaciężną.
|
| Autor |
moohomor Moderator

|
| Dodane dnia 13-10-2007 15:43 |
|
|
Ale z tego co słyszałem to armia zaciężna jest przygotowywana. Poza tym Jacek chce zrezygnować z funkcji menagera... a co za tym idzie brak Saletry w Toruniu.
Szczerze mówiąc jestem bardzo ciekaw składu na sezon 2008.
 |
|