| Autor |
Kto z Polaków do GP 2008 |
kowal Użytkownik

|
| Dodane dnia 29-06-2007 19:54 |
|
|
Pozwoliłem sobie założyć ten temat, bo rozwinęła sie ciekawa dyskusja w innym na temat tego kogo widzielibyśmy w GP 2008.
Zatem dyskutujmy.
Miałem przenieść kilka wpisów właśnie do tego tematu, ale zrezygnowąłem, bo zburzyłby sie sens waszych wypowiedzi w innym temacie
pozdrawiam
Coval
Edytowane przez kowal dnia 29-06-2007 20:01 |
|
| Autor |
RE: Kto z Polaków do GP 2008 |
Patryk Redaktor

|
| Dodane dnia 29-06-2007 20:03 |
|
|
ja zostanę przy swoim i stawiam na Karola ząbika ...
Doświadczenie w tak młodym wieku przydało by mu się ...

Klik. |
|
| Autor |
kowal Użytkownik

|
| Dodane dnia 29-06-2007 20:07 |
|
|
Zatem rozpoczynając o dopowiadając na propozycję Walaska na dzikow GP 2008
Powiem tak Walasek miał już okazję pokazać sie w GP, ale jakoś tego nie wykorzystał, ale wolę Jego niż Ułamka i nie daj Boże Protasa.
Ja na dziko typowałbym zawodników którzy nie utrzymali sie w cyklu bo zajęli miejsca tuż za czołową ósemką, a tylko jedno miesjce zostawiłbym na powiew świeżości i tu stawiałbym na młodzież, czy też na zawodników rosyjskich. U ruskich pojawiły sie pieniądze w żużlu, ale nie do końca wiedzą jak je wydać. A mają kilka talenciaków.
pozdrawiam
Coval |
|
| Autor |
harczek Użytkownik
|
| Dodane dnia 29-06-2007 20:20 |
|
|
|
ja wteraz w bydgoszczy dzika karte dalbym wlasnie gregowi walaskowi ze mial szanse jagoda tez mial kiedys we wroclawiu i wtedy tez nic nie zapowiadalo ze za 10 lat bedzie sie tak swietnie w tym cyklu spisywal a greg w tym sezonie w lidze jest bez zarzutu wozi zawsze powyzej dychy wiec tak jak wiecha w zeszlym sezonie tzreba by bylo go sprawdzic w gronie najlepszych. protas dla mnie jak i dla wiekszosci kibicow powinien otrzymac zakaz startow w SGP chyba ze ktos typuje ostatnie miejsce w stawce ten czlowiek tu nie pasuje. mysle ze w tym temacie bedziemy mieli duzo do powiedzenia zaraz po zakonczeniu cyklu GP kiedy bedzie jasne kto jest w pierwszej 8 a szczerze mowiac nie bardzo sam wiem kto w niej bedzie no stawiam ze aktualna pierwsza 4 znajdzie sie w niej alem pozostaja jeszcze 4 kolejne oby tam byli gollob jagus i hampel |
|
| Autor |
Patryk Redaktor

|
| Dodane dnia 29-06-2007 22:43 |
|
|
po pierwsze harczek to nie minęło 10 lat tylko , naciągając 3 ... ... poza tym Jaguś jak wszyscy wiemy nie przepada za Wrocławskim torem 
No fakt Walasek jedzie równo , miał kiedyś szanse w GP zmarnował ja ... może faktycznie niech wystawia go znowu i może coś pokarze ..
Ale patrzmy na GP przyszłościowo ...

Klik. |
|
| Autor |
hamster1 Użytkownik
|
| Dodane dnia 30-06-2007 00:31 |
|
|
Karol ma jeszcze na to trochę czasu. To zupełnie inna bajka. Z Polaków oprócz Golloba tak naprawdę nikt inny nic wielkiego nie pokazał. Przypomnijcie sobie Bajerskiego z...doradcą Jankowskim!!! Gdyby nie ten epizod z SGP 03 zupełnie inaczej potoczyła by się jego kariera. Z całym szacunkiem dla Wiesława i Hampelka, ale do sukcesów w SGP "nominowani" są inni. Może gdyby to Polak był organizatorem tego cyrku... |
|
| Autor |
harczek Użytkownik
|
| Dodane dnia 30-06-2007 07:05 |
|
|
przepraszam cie patryk za te 10 nie wiem dlaczego az tyle wpisalem pisszesz zeby na GP patrzec przyszlosciowo nie ma sprawy ale zauwaz ile zawodnikow mlodego rocznika tam jezdzi???
1 lindbeack!! nastepny jest hampel
bardziej jestem przychylny wypowiedzi hamstera ze niestety ale duzo zalezy od organizatora chciewli na sile nmiec czarnoskorego zuzlowca w SGP to maja ale jak na tym wyszedl toninio???
gollob mial ogromna szanse zostac mistrzem swiata gdyby nie ten przeklety jego pech i wypadek samochodowy do tego zeby startowac w cyklu GP potrzeba rutyny i doswiadczenia dlatego uwazam ze greg walasek powinien zostac sprawdzony jeszcze raz |
|
| Autor |
Patryk Redaktor

|
| Dodane dnia 30-06-2007 10:43 |
|
|
No niech wybiorą grega ....
Fakt jest potrzebna rutyna i doświadczenie ...
Na pewno było by inaczej jakby Polacy organizowali SGP ale niestety tak nie jest ... i trzeba jechać i walczyć ...
A co do Bajerskiego to każdy wie... po gp no krotko mówiąc skończył sie bajera ... A co do hampela to on wszedzie w tym roku zawodzi ... Ale może dzisiaj będzie przełomowy turniej ? ZOBACZYMY
Aha zapomniałem dopisać co do wypowiedzi hamstera1
No nikt jeszcze nic wielkiego nie pokazał w GP oprocz Golloba , zdobyl brązowy medal ale kolejne lata były juz o wiele gorsze ...
Jednak ja sadze ze chwała mu za to ze przez tyle lat utrzymywał sie w GP bo żaden inny zawodnik polski tak dlugo nie jezdzil z najlepszymi ...
Tylko ze jak Tomek Nie bedzie jezdzil w SGP to kto jego zastapi [godnie]

Klik.
Edytowane przez moohomor dnia 30-06-2007 14:13 |
|
| Autor |
harczek Użytkownik
|
| Dodane dnia 30-06-2007 13:51 |
|
|
|
no wlasnie kto go zastapi przez tyle lat ile trwa SGP tomek zawsze byl w pierwszej osemce to byl taki swoisty pewniak ktory zawsze startowal szczerze mowiac mysle ze zastapi go jaro hampel choc ten sezon narazie ma nieudany ale tak jak napisal patryk moze w koncu nastapi przelom wiechu ma juz swoje 31 lat i zostalo przed nim w SGP najwyzej kilka sezonow wiec trzymajmy kciuki za polska mlodziez moze taki kasprzak czy zabik w koncvu dostana sie do cyklu i pozostana tam na dlugo. a tak z innej beczki co wy tak torunianie stawiacie na tego zabika ja ciagle jestem przekonany ze to miedzinski zajdzie wyzej |
|
| Autor |
moohomor Moderator

|
| Dodane dnia 30-06-2007 14:18 |
|
|
Ja napiszę do tych maruderów, którzy tak sceptycznie podchodzą do młodych zawodników.
Otóż Jason Crump po zdobyciu IMŚJ został pełnoprawnym uczestnikiem SGP. Wiadomo od rzau Rzymu nie zbudowano, ale piął się systematycznie w górę. I 2 tytuły mistrza świata zdobył. Więc stwierdzenia typu, że ktoś musi nabrać rutyny są dla mnie nie na miejscu. A gdzie ma tej rutyny nabrać jak nie w cyklu.
I jeszcze jedno. Nie każdy jest Crumpem, ale tez nie każdy Linbaeckiem.
 |
|
| Autor |
kowal Użytkownik

|
| Dodane dnia 30-06-2007 15:09 |
|
|
hamster1 - nie do końca sie z tobą zgodzę:
Masz rację Gollob miał okazję coś osiągnąć, ale nie osiągnął i już nigdy nie osiągnie. Mentalnie do tego nie będzie już nigdy przygotowany choć klasy sportowej i sprzętowej odmówić mu nie można.
Poza tym masz rację, że gdyby Gollob odpadł i mieli wybierać miedzy Jagodą a Hampelem to pewnie dostał by dzikusa Gollob. Choć Hampel mógłby z nim wygrać. Ale Wiesław w tej konfrontacji raczej nie znalazłby uznania w oczach IMG
Jednak uważam, że gdyby nie kontuzje to Gollob miałby problem z załapaniem sie na szprycę Jagody w tym sezonie w GP. A to w kontekście przyszłych dzikusów może mieć znaczenie.
Dlatego jestem zdania że jeśli ktoś z aktualnie startujących Polaków w cyklu ma szanse na regularną walkę w finałach to na pewno nie jest to Gollob. Nie mówię że z obecną dyspozycją powalczy Jaguś czy Hampel, ale ......
pozdrawiam
Coval
Edytowane przez kowal dnia 30-06-2007 15:10 |
|
| Autor |
moohomor Moderator

|
| Dodane dnia 30-06-2007 21:39 |
|
|
Ehh... coval co tu dużo pisać. Nie odmawiając nikomu umiejętności i innych walorów i tak dzikusa dostanie...
 |
|
| Autor |
kowal Użytkownik

|
| Dodane dnia 30-06-2007 23:50 |
|
|
Co się dziwisz moohomor
tak jak w życiu
ty zakuwasz do egzaminu a ten co ma same piątki w indeksie wchodzi i nawet jak jest słabiej przygotowany to i tak dostanie kolejną piątkę
pozdrawiam
Coval |
|
| Autor |
moohomor Moderator

|
| Dodane dnia 30-06-2007 23:54 |
|
|
Tylko że czasami krew człowieka zalewa jak patrzy na cś takiego. A najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że odchodzą starzy i przychodzą nowi ludzie, ale poględy te same...
 |
|
| Autor |
kowal Użytkownik

|
| Dodane dnia 01-07-2007 00:01 |
|
|
Bo nowi którzy przychodzą to są ci co dostawali piątki do indeksu
A oni nauczyli się poglądów do leśnych dziadków, bo widzą że w ten sposób można przez lata pieścić hemoroidy wysokim stołkiem i nikt ci sie do tyłk anie dobierze, bo robisz tak jak wszyscy
Jak sie trochę wychylisz i będziesz chciał coś zmienić to cię odstrzelą.
Tak jest np w PZM - gdzie dziadygi zarządzają od lat nie mając pojęcia o zarządzaniu.
Mam tylko nadzieję że IMG działa inaczej, choć tam kręci się Ole grający na własną nutę i jego zdanie sie liczy, a że potrafi być delikatnie mówiąc dziwny w swoich decyzjach pokazał nie raz.
pozdrawiam
Coval |
|
| Autor |
Marcin Użytkownik
|
| Dodane dnia 01-07-2007 21:11 |
|
|
Nigdy nie byłem zwolennikiem wpuszczania zawodników "kuchennymi" drzwiami powinny być ustalone reguły zawsze można je ustalić eliminacje lub wg. średnich z np. dwóch lig z pośród angielskiej, polskiej, szwedzkiej.
Zawsze wejście do elity z rankingu lub eliminacji jest bardziej wymierne i cieszy bardziej samego zawodnika.
Marcin |
|
| Autor |
zaba Redaktor

|
| Dodane dnia 01-07-2007 23:59 |
|
|
Dla Karola przyszly sezon bedzie trudnym sezonem. Przechodzi bowiem z wieku juniora na wiek seniora. To dostatecznie duze podniesienie poprzeczki i chyba nie powinno sie do tego dorzucac jeszcze GP? Wiec z Zabikiem dalbym sobie w 2008 spokoj. Jednak wydaje mi sie ze zapracowal sobie na ''dzika karte'' w Bydgoszczy. A jesli nie on to na dzien dzisiajszy Walasek najbardziej aktywnie pracuje na ''dzikusa''. A w przyszlorocznym cyklu powinni jezdzic Jagus Gollob Hampel i K.Kasprzak. Jesli chodzi o Wieska to jesli nie utrzymalby sie w 8 powinien dostac stala dzika karte od organizatorow cyklu. Awanowal sam do GP a do momentu kontuzji spisywal sie rewelacyjnie. Jesli Wiesiek dojdzie do siebie po kontuzji i pokaze jeszcze co nieco w nastepnych rundach powinien zapracowac sobie na uznanie firmy IMG.
Chcesz się dowiedzieć co to jest honor lojalność i oddanie kibicom ? Spytaj Wiesława Jagusia |
|
| Autor |
harczek Użytkownik
|
| Dodane dnia 02-07-2007 01:47 |
|
|
|
i tu zaba w swojej wypowiedzi ujales caly tok mojego myslenia. juz wczoraj po jego dwoch pierwsazych biegach myslaem ze splune zebami po mojeje wypowiedzi na temat lindbeacka ale jednak sie nie mylilem a wiechu wczoraj doslownie dal dupy zobaczymy teraz co zrobi walasek w SWC czy warto bylo na niego stawiac ale jagode rozlicze za wystepy dopiro po pradze i tego sie boj wiechu bo ladnie potrafiszx walczyc i nie odbieraj nam tego |
|
| Autor |
moohomor Moderator

|
| Dodane dnia 02-07-2007 15:54 |
|
|
|
zaba napisał/a:
Jednak wydaje mi sie ze zapracowal sobie na ''dzika karte'' w Bydgoszczy.
Zapracował sobie na dzikusa już we Wrocku, tylko że Ci z Centrali woleli (a raczej ugadali się z Rusko) żeby startował ktoś wskazany przez Cieślaka.
A w Bydgoszczy Ząbika raczej nie zobaczymy (nawet jak dostanie dzikusa), bo to będzie kolidowało mu z IMŚJ więc raczej odmówi startu.
 |
|
| Autor |
Mon Użytkownik
|
| Dodane dnia 02-07-2007 22:56 |
|
|
Może nie w 2008r. ale w późniejszych latach stawiam na Karola.
z Moohomorem się zgadzam co do dzikusa we Wrocku...
w Bydgoszczy raczej Ząbika nie zobaczymy (a szkoda), bo GP i IMŚJ są dzień po dniu...
|
|